EP: Veličković osvojila zlato i vizu za OI

By 20/03/2012 September 3rd, 2013 Takmicenja

Reprezentativka Srbije Bobana Veličković osvojila je danas zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu koje se održava u Finskoj. Ona je time obezbedila i učešće na Olimpijskim igrama, dok je Srbija ekipno osvojila bronzu.
Bobana Veličković iz Bora je u finalu pogodila 487,1 krug, krug više od drugoplasirane Olene Kostević iz Ukrajine, i četiri kruga više od bronzane Ljubov Jaskevič iz Rusije.

Bobana Veličković je tako obezbedila učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u finskom Virumakiju.

Naš tim je do bronzanog odličja došao sa 1.142 kruga, od kojih je Jasna Šekarić osvojila 374, Zorana Arunović 380, a Bobana Veličković 388..

Arunovićeva je zauzela 18. mesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Šekarićeva bila 37, i tako je propustila šansu da obezbedi sedmo uzastopno učešće na Olimpijskim igrama u toj disciplini.

Zlato je pripalo Rusiji sa 1.148 krugova, srebro Mađarskoj sa 1.146 krugova. Iza su sledile Nemice, Ukrajinke i Bugarke, a učestvovalo je 15 selekcija.

Leave a Reply