Krenuo u lov na jelene, a prehranio ga lov na sitnu divljač…

Džin Penaflor (72) krenuo je u lov na jelene, kada se izgubio u divljini Severne Kalifornije i preživeo 18 dana na sitnoj divljači i bilju.

Po spašavanju u bolnici

Penaflor se izgubio posle pada, zbog koga je nekoliko sati bio u nesvesti. Po povratku svesti Džin se probudio u magli, i od tada pa svih 18 dana, nije uspeo da se dokopa civilizacije. Spasilačke ekipe krenule su u potragu za izgubljenim lovcem, ali ih je loše vreme omelo.

Osim što je trpeo glad, Džin je imao i problema tokom hladnih noći kada bi se najčešće uvukao pod lišće i grejao uz vatru. Smatrao je da su mu šanse da preživi veoma male, ali nije imao nameru da se preda. Hranio se gušterima, vevericama i biljem koje je umeo da raspozna kao pitomo. Jednom je uspeo da ulovi zmiju, a većinu vremena provodio je u blizini izvora vode.

Jelene je, da ironija bude veća, viđao često, ali policiji je izjavio da nije imao snage da ih lovi, već samo da se divi njihovoj lepoti , ali i da žali za svojim stanjem.

Skoro tri nedelje je prošlo dok njegove pozive u pomoć nije čula grupa lovaca. Džina su pronašli tri milje dalje od mesta gde je poslednji put viđen, što nije čudno kada se uzme u obzir da je nepristupačni teren uradio svoje i da se on nije kretao dalje od izvora vode.

Spasiocima je trebalo nekoliko sati da stignu, ali do tada su se već lovci sami snašli i na improvizovanim nosilima izneli Džina do mesta gde je helikopter mogao da ga preuzme. Porodica je pohvalila njegovu veštinu da upotrebi sve što je naučio gledajući svoje omiljene emisije o opstanku u prirodi pa su ga iz milošte prozvali divlj čovek.