Sistem za lakše upravljanje Facebook stranicama, ManageFB

By 23/10/2013 November 28th, 2013 Razno

U poslednjih 5 godina Facebook je postao društvena mreža na kojoj se okuplja najveći broj ljudi, kako u svetu, tako i kod nas. Istraživanja pokazuju da će pomenuta društvena mreža i u budućnosti biti vodeća, ali ne samo kada su upitanju krajnji korisnici – fizička lica, već i kada je reč o pravnim subjektima (biznis korisnicima).

Zapravo, već sada kada se malo ozbiljnije krene u „surfovanje“ Facebook-om može se primetiti da je prepun stranica koje reklamiraju najrazličitije proizvode, kompanije i agencije, što jasno govori da se puno ulaže u oglašavanje na Facebook-u.

Naravno, imati samo stranicu koja reklamira neki proizvod apsolutno je nedovoljno da bi ona postala popularna i vidljiva milionima korisnika širom sveta – neophodna je aplikacija koja bi je lansirala u „orbitu“ i omogućila njeno jednostavnije korišćenje i upravljanje.

E tu na scenu stupa domaća kompanija Social Media Hub koja je razvila jedan zanimljiv proizvod pod nazivom ManageFB. Radi se o aplikaciji koja sa svojim skupom alata pretenduje da postane ultimativni dashboard za administriranje Facebook stranica, a nudi daleko lakše, jednostavnije i bolje upravljanje poslovnim FB stranicama.

Aplikacija Deals  i njena primena

Aplikacija Deals i njena primena

Svega tri klika (koraka) je dovoljno da se aplikacija instalira na željenoj biznis stranici posle čega su na raspolaganju šabloni za online prodavnice, popuste, raznorazna takmičenja i prezentovanja proizvoda, ali i mnoštvo drugih mogućnosti, a sve u cilju bolje prodaje artikala. S obzirom na to da se stranom upravlja sa jednog mesta i nema potrebe za kupovinom i korišćenjem više različitih alata, ManageFB omogućava uštedu vremena, novca i povećanu produktivnost.

Odlično je rešenje kako za samostalni, tako i za timski rad pošto sistem može tako da se konfiguriše da čuva sve informacije o članovima i zaposlenima.

mfb-site

ManageFB site , www.managefb.com

Osnovu ManageFB aplikacije čini skup alata neophodnih za za kvalitetno vođenje poslovnih Facebook profila ali i analiziranje konkurencije – od istraživanja tržišta, praćenja interesovanja korisnika, posete stranicama sa sličnim proizvodima (koji žele da se reklamiraju) do upoređivanja sa identičnim stranicama iz regiona i sveta. To jasno govori da je reč o jednom veoma kompleksnom proizvodu spremnom da biznis korisnicima ponudi ne samo pravi pregled tržišta već i da da neke orjentacione procene kako bi se njihov proizvod prodavao, tj. kotirao i na nacionalnom nivou, regionalno i globalno.

Kako bi uspeo u svojoj nameri da maksimalno opipa puls Facebook-a i tržišta, ManageFB koristi nekoliko veoma moćnih alata – Market i MyMarkets, koji služe za analiziranje tržišta po kontinentima, regionima, državama, kategorijama i brendu, ili Trend koji se koristi za analiziranje postova, komentara, pisanja i trendova na Facebooku prema ključnim rečima, a korisnicima alata pokazuje kakav feedback dobijaju od svoje publike.

ManageFB pored administriranja strana ima i mogućnost prikupljanja informacija o fanovima, što je veoma korisna stvar pogotovo ako se javi potreba da fanovi vremenom budu informisani ili direktno kontaktirani o raznoraznim pogodnostima koje su nude za kupovinu nekog proizvoda ili akciji koja je u toku.

Leave a Reply