Streljana Trofej

By 16/02/2012 September 3rd, 2013 Obuka, Razno, Streljana

Moram da kazem da nikada pre nisam pucao iz vatrenog oruzija ali sam nasao neku reklamu na net-u slucajno i resio da se oprobam, cisto iz znatizelje. Malo je reci da sam bio ocaran onim sto nudi streljana nana sportskom centru 11 April, odnosno u punom nazivu ”Streljacki klub Trofej”.

Ono sto me je pozitivno iznenadilo je to da mozete pucati iz vise modela bez ikakve prethodne placene obuke. Instruktor, koji je veoma prijatan i izuzuetno strucan cikica, vam za svaki komad oruzija da kratak kurs punjenja i koriscenja. I sve to u dva minuta-verujte da je uz njegovo objasnjenje to dovoljno. Ponavljam da nikada pre toga nisam pucao.

Imate bogat arsenal pistolja ali su slabi sa puskama. Ja sam pucao iz: magnuma, tetejca, 7,65, zastava 10 auto, jos jedan pistolj na preporuku drugara-ne secam se imena i na kraju sa pumparicom. Bilo nas je trojica i pucali smo po 3 metka iz svakog komada oruzija, posto je minimum za pucanje 5 metka po pistolju jer nemaju interes da ga ciste za manje novca.

Imate mehanizam za priblizavanje i odaljavanje mete, zastitne slusalice i upotrebu streljane i meta (2 mete na 25 metkova) BESPLATNO a placate samo metke. Sada cete pomisliti da vas tu oderu. E to me je bas iznenadilo: meci su JEFTINIJI nego u prodaji-to mi je rekao drug koji je oficir u vojsci i koji je pucao zajedno samnom.Kako? Ne znam ni sam. Pretpostavljam da su kao sportsko drustvo oslobodjeni PDV-a. Tako se cene metaka krecu od 25 do 80 din.!!! Tako, sami odredite koliko cete platiti. Cenovnik imate na njihovom sajtu. Dobijete i neke krizne nalepnice da prelepite pogotke na meti da vam ne bi smetalo da locirate pogodne pri narednom pucanju.
Zelim da napomenem da vam cak niko ne trazi ni licnu kartu. Samo odaberete oruzje, dobijete kratak kurs ukoliko nikada niste pucali i pucate. Meni je osecaj bio neverovatan, a rezultati pogodaka neocekivano dobri. Ne zelim se hvaliti ali ako kazem da sam najmanje pogodio 8-icu a sa tetejcem 3 desetke onda vam je jasno da su pistolji veoma precizni i da vam nisu uvalili neki dres.