Proverite svoje oružije odmah.

Streljčki Klub Trofej Vam nudi uslugu korišćenja  streljane  kako bi ste  proverili oružje koje kupite u našim radnjama Trofej Commerce.

Ukoliko imate svoje oružje slobodno dođite kod nas da pucate , smatramo da nudimo povoljne cene municije i strelišta.

 

Za one koji nemaju svoje oružje mogu doći kod nas i pucati iz našeg naoružanja .
Tom prilikom imate mogućnost usluge našeg instruktora koji će Vam objasniti pravilno i bezbedno rukovanje oružjem za vreme gađanja i posle njega.

U našoj radnji ima veliki izbor oružja i opreme koju Vam nudimo , a deo opreme možete pogledati na stranici prodaja.

IZ ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI

Član 8. stav 1. tačka 6.“Odobrenje za nabavljanje oružja neće se izdati licu koje nije obučeno za rukovanje vatrenim oružjem.”
Član 8. stav 7.“Ovlašćena službena lica ministarstva nadležnog za unutrašnje poslove, penzionisani radnici ovog svojstva, aktivna i penzionisana vojna lica i rezervni oficiri, oslobodjeni su obuke za rukovanje vatrenim oružjem.”
Na osnovu Pravilnika o bližim uslovima obavljanja, načinu sprovodjenja i programa obuke za rukovanje vatrenim oružjem (“Službeni glasnik RS” br.1/99) i Rešenja MUP-a RS-Sekretarijat u Beogradu br.210-1/99 od 28.aprila 1999.godine i br.210-1/99 od 16.jula 1999.godine SK”TROFEJ” je ovlašćen za sprovodjenje obuke i izdavanje Uverenja o obučenosti u rukovanju svim vrstama vatrenog oružja-pištoljem i revolverom, lovačkom puškom, lovačkim karabinom i MK puškom.Obuka obuhvata:
a) Pravni aspekt držanja,nošenja i upotrebe vatrenog oružja……………………..2 časa,
b) Bezbedno rukovanje oružjem (teorijski deo)…………………………………………..1 čas,
c) Osnove balistike i tehnike gadjanja………………………………………………………..1 čas
d) Bezbedno rukovanje oružjem(praktični deo)…………………………………………..1 čas,
e) Praktično gadjanje………………………………………………………………………………….2 časa i
f) Provera znanja sa praktičnim gadjanjem.

Obuka i provera znanja izvodi se u redovnim terminima utorkom i petkom od 8:30 do 16:00 časova.Obuka i provera znanja se uspešno može završiti za 1 dan, pod uslovom da kandidat prethodno prouči naš materijal u rukovanju vatrenim oružjem.Uverenje se dobija istog dana i ima trajnu važnost. Od stupanja na snagu Zakona o oružju i municiji ( 1999.god.), obuku je uspešno savladalo preko 7.000 kandidata. Ostvarena je značajna saradnja sa velikim brojem preduzeća i ustanova, Vojskom SCG, MUP-om R.Srbije itd.

Streljčki Klub Trofej Vam nudi uslugu korišćenja streljane svima koji vole pucanje iz vatrenog ili vazdušnog oružja.

Ukoliko imate svoje oružje dođite kod nas da pucate , smatramo da nudimo povoljne cene municije i strelišta.

Za one koji nemaju svoje oružje, mogu doći kod nas i pucati iz našeg naoružanja .
Tom prilikom imate mogućnost usluge našeg instruktora koji će Vam objasniti pravilno i bezbedno rukovanje oružjem za vreme gađanja i posle njega.

Sve što treba da uradite je da zakažete svoj termin u streljani na telefone dole desno ili preko kontakt forme .

Nedavno je u SK”TROFEJ” održano , za naše uslove neobično takmičenje.
Radi se o kaubojskom akcionom gadjanju – Cowboy Action Shooting (CAS), amaterskoj streljačkoj disciplini, ali vrlo masovnoj. Nastalo je, gde bi drugo nego u Americi, pre više od tri decenije. Zamišljeno je i realizovano, kao vrsta višeboja, u kome se koriste četiri komada oružja, tipična za vreme osvajanja američkog zapada: dva revolvera SA sistema (jednostrukog dejstva), sačmara-dvocevka, i puška sa žlebljenim cevima u pištoljskom kalibru, repetirka patentirana do 1899. Oružje može da bude originalno, ukoliko je u dobrom stanju, ali se uglavnom koriste reprodukcije nove proizvodnje. Iz razloga bezbednosti i očuvanja originala, koji imaju i kolekcionarsku vrednost.Asocijacija koja je osnovala ovaj sport “Single Action Shooting Society” (SASS) imala je kao ideju zabavu, fer-plej i druženje. S obzirom da je ovaj sport potencijalno opasan (kao i mnogi drugi), pravila su takva da je rizik minimalan. Na primer, za razliku od IPSC, nema kretanja sa oružjem u ruci, i pucanja u pokretu. Mete su metalne ili papirne, a mogu da budu i pokretne, čak i leteće. Veličina i udaljenost od mete je takva, da ne obeshrabri strelce početnike. Takmičari nose “periodsku” garderobu, uglavnom kaubojsku, ali može se izabrati i druga profesija: rudar, železničar, traper, kockar… Koristi se nadimak (alias), koji može da bude po istorijskoj ličnosti sa Divljeg zapada ili po liku iz vestern filmova.
Kao u svakom praktičnom pucanju, bitni su brzina i preciznost, a vreme provedeno u meču meri se tajmerom ili štopericom. Bodovanje je jednostavno: na utrošeno vreme dodaju se kazne – “penalties” i to za svaku promašenu metu + 5 sekundi. Proceduralne greške, prouzrokovane zbunjenošću, kažnjavaju se dodatkom 10 sekundi. A grube greške, kada je ugrožena bezbednost, dovode do diskvalifikacije. Cilj je imati što kraće vreme. Ovo je zanimljiva streljačka disciplina. Koliko god nekome izgledalo neozbiljno, mečevi su besprekorno organizovani. Bezbednost je na najvišem nivou, tako da se ne pamti nijedan ekces, uprkos broju takmičara, kojih na velikim mečevima ima i više od 1.500!U muškoj konkurenciji pobednici su :David Nikolić-prvo mesto, Slobodan Ilić-drugo mesto i Mladen Franović-treće mesto.U ženskoj konkurenciji:Marija Ilić-prvo mesto, Gordana Popović-drugo mesto i Zorana Djaković-treće mesto.

VAZDUŠNO STRELIŠTE
radno vreme : ponedeljak, sreda, četvrtak od 18 -21h

PROGRAM STRELIŠTA
Osnovna obuka
U savladjivanju veštine streljaštva i korišćenju vazdušnog oružja za kategorije:
– Pionirke i pionire od 12 god. starosti pa nadalje
– Juniorke i juniori
– Kadetkinje i kadeti
– Seniorke i seniori
Pol i godine nisu limitirajući faktor.

Obuka obuhvata:
– Način funkcionisanja oružja
– Postepeno uvodjenje u tehniku gadjanja iz vaz. puške i pištolja
– Grupisanje pogodaka

Obuka traje 12 časova tri puta nedeljno po 1h – cena 2000 din. Prvi čas je besplatan. Klub obezbedjuje opremu, oružje, mete i municiju.
Broj polaznika ograničen…

ŠKOLA STRELJAŠTVA OBUHVATA

Kandidate koji su uspešno završili osnovnu obuku u streljaštvu i stekli pravo da postanu članovi kluba……..

Traje 60 časova /5 meseci/ tri puta nedeljno po 1,5h ………………
Članarina .1500 din. mesečno

Kandidati koji uspešno završe školu, stiču pravo učešća na takmičenjima koje organizuje STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE …………

– OSNOVNA OBUKA IZ I P S C STRELJAŠTVA /borbeno streljaštvo/

– REKREATIVNO STRELJAŠTVO

– TAKMIČENJA IZMEDJU EKIPA PREDUZEĆA /BIZNIS LIGA/ OBUKU I TRENINGE VODI SAVEZNI TRENER U STRELJAŠTVU…….

Upis se vrši radnim danima u prostorijama kluba od 9-21h.

U pripremi je program koji ćemo ponuditi zaljubljenicima u ovaj vid rekreacije.